3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Toplumun engellilere karşı farkındalığını ve kabulünü artırmak için 1992'den beri uluslararası çerçevede "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, çeşitli sebeplerle ortaya çıkmış dezavantajların engele dönüşmediğini bizlere gösteren özel bireylerin, yaşadıkları zorlu süreçlere karşı dimdik ayakta durma azimlerini takdir etmek için önemli bir fırsat.

 

Hayatın süregelen düzeni içerisinde çoğu insanın zorlandığı birçok sorumluluğu yerine getirmeye çalışan özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak ve fırsat eşitliği sağlamak için çaba göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur.

 

Engelin sadece fiziksel değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal alanlarda da kendini gösteren bir olgu olduğu bilinciyle, toplum olarak daha anlayışlı ve kucaklayıcı adımlar atmamız gerekmektedir. 

 

Immanuel Kant'ın ifade ettiği gibi "Sözlerimiz, düşüncelerimizden daha derin bir etki bırakır". Düşüncelerimiz, sözlerimiz, tüm hal ve hareketlerimizle özel gereksinimli çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Nitekim sözün tesirinin bazen davranışın tesirinden bile daha büyük sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. İşte tam da bu yüzden, "Düşüncelerini değiştirmeden önce kelimelerini değiştir." derKonfüçyüs.

03.12.2023 60