I AM LEARNING TO CODE WITH KODI E-twinning Projemiz Hayata Geçiyor

I AM LEARNING TO CODE WITH KODI E-twinning Projemiz Hayata Geçiyor

I AM LEARNING TO CODE WITH KODI E-twinning Projemiz Hayata Geçiyor

29.12.2023 135

Cumhuriyet Anaokulu Müdür Yardımcımız Hayrinur EROĞLU tarafından yürütülen projemiz kabul edilmiş olup çalışmalar hız kazanmıştır. Anaokulu öğretmenlerimiz ve BT Rehber Öğretmenimiz Zehra Tufan'ın katkılarıyla, e-Twinning platformu üzerinden yürütülecek olan projemiz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında tamamlanacak.

Projemiz, kodlama ile beraber çocukları etkin öğrenme mekanizmalarını çalıştırmayı hedefler. Erken yaşlarda edinilen bilgi ve becerilerin daha kalıcı olduğu bilinmektedir.

Kodlama ile birlikte çocuklarda sayısal düşünme, problem çözme, algoritma oluşturma, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve işbirliği gibi becerilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, çocuklara kodlama eğitimi verilecek, kodlama ile ilgili etkinlikler düzenlenecek ve çocuklara kodlama ile ilgili materyaller dağıtılacaktır.

Projenin, çocukların kodlama becerilerini geliştirmesine ve sayısal düşünme, problem çözme gibi becerilerini güçlendirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Our E-Twinning Project is Coming to Life

Our project, which is run by our Assistant Principal of Cumhuriyet Kindergarten, Hayrinur EROĞLU, has been accepted and work has gained momentum. Our project, which will be carried out on the e-Twinning platform with the contributions of our kindergarten teachers and trainer Zehra Tufan, will be completed in the 2023-2024 academic year.

Our project aims to activate effective learning mechanisms for children with coding. It is known that knowledge and skills acquired at an early age are more lasting.

With coding, it is aimed to develop skills such as numerical thinking, problem solving, algorithm creation, critical thinking, creativity and collaboration in children.

Within the scope of the project, coding training will be given to children, coding activities will be organized and coding materials will be distributed to children.

We believe that the project will contribute to the development of children's coding skills and strengthen their skills such as numerical thinking and problem solving.